2010-03-07

Källarfynd!!

Halloj därute....vad har ni gjort idag då?? Hoppas ni fått vara lediga o fått se lite av solen. Här kämpade solen mot molnen o tyvärr så fick molnen övertaget. Stort nederlag för soldyrkaren Linda....:)

Men skönt att vara ledig i alla fall....måste visa bilder på några gamla tidningar jag hittade i min källare. Dessa vackra har jag fått från min farbor för längesen men helt glömt bort.

Den finaste är nog "Iduns Modell-Katalog", men massor av modeller på klänningar & kjolar som var på modet förr....Tidningen är från 1910, alltså 100 år!!! Wow, det är häftigt!! Den kostade 60 öre, ser ni det längst ner?? Är det någon mer som har denna eller något liknande?? Vore kul att veta!!


Har även ett antal nummer av "Veckojournalen" från 1925. Så fina tycker jag med vackra damer på omslagen. För att inte tala om alla roliga annonser i tidningen, de har så fina bilder på produkterna och oftast ganska "överdriven" text, man får sig många skratt när man läser!!


Några sångböcker finns oxå i samlingen, tyvärr inte så hela, men vackra notblad finns...
**********************************************************När man ändå är ledig passar det ju bra att baka lite....idag blev det chokladmuffins med bitar av hasselnötschoklad från Starbrook Airlines. Har ni sett deras fina chokladkakor? Eller ja, det är ju omslagen som är så fina, retro med flygvärdinnor mm. De är inte så lätta att få tag på och INTE billiga, men vad gör man inte för lite fint omslagspapper?? :))Kolla på http://www.starbrook-airlines.com/.Mums! Nu blir det kvällsfika.


I veckan kommer fler nyheter in till Almas Rum, håll utkik här på bloggen!!

Linda

3 kommentarer:

 1. Halloj!

  Superfina tidningar du har...var rädd om dom.

  Inte har jag sett mailet eller jag har inte fått nåt. Fy fasen vad trött jag blir när det bara funkar ibland. Hade du skrivit nåt kul?

  Muffins är ju bara så gott och det roligaste är att man kan smaksätta dom med det man har hemma just då.

  Tänk att det snart är vår ja, det drippar och droppar runt hela huset. Förra måndagen skulle jag ju som vanligt åka och dansa men det snöa så in i ...ja, just så jag struntade i det. Idag drar jag iaf iväg = )

  Ha det gott och kram på dig / Carina

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  Så mycket fint du har i din butik, det måste vara super kul att ha egen butik, kul också att du vill vara med i min lila utlottning.

  Ha det bra, kram Rebecca.

  SvaraRadera
 3. hej Linda, vilken skatt du hade i källaren, de gamla bilderna går ju att använda till allt möjligt pyssel. Jag har tapetserat mitt tak på gästtoan med gamla bilder och annonser från tidningar från början av 1900 talet.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera